Bild: Messe Düsseldorf

Besked från Messe Düsseldorf – interpack blir av

10 november, 2020ANNONS

Det har spekulerats länge i branschen nu om det ska bli något interpack eller inte i slutet av februari. Nu kommer beskedet att mässan kommer att arrangeras med lite nya förutsättningar för utställarna.

Den 25 februari till 3 mars arrangeras interpack, ett beslut som säkert tagits med mycket vånda hos Messe Düsseldorf. Kommer det att komma besökare, hur många utställare väljer att hoppa av, är naturliga frågor man ställt sig. Mässan har suttit i möten med industri- och handelsorganisationer och tagit beslutet om att köra. Det sker dock med nya förutsättningar. De som väljer att ställa ut får rabatt på kostnaden (25 procent) och det finns en temporär rätt att trots allt hoppa av som utställare om man inte vill, eller kan ställa ut.

”Vi förstår fullt ut de reservationer och bekymmer som våra utställare har för närvarande. Samtidigt har vi fått feedback på hur viktigt det personliga mötet är för våra kunder och vilket tyngd interpack har för förpackningsindustrin. Med detta som bakgrund menar vi att vi med vårt erbjudande på bästa sätt kan ta tillvara alla intressen från olika håll och vill tacka våra partners för ett konstruktivt samarbete”, säger Thomas Dohse, som är ansvarig för interpack.

Utställare som väljer att hoppa av före den 20 november behöver bara betala 25 procent av monterhyran, enligt Messe Düssedorf. Vill man ha kvar sin monteryta till mässan år 2023 behåller Messe Düsseldorf ytterligare fyrtio procent som en förskottsbetalning.

Vi får avvakta och se hur reaktionerna blir på detta erbjudande. Hur påverkas bokningsläget? Sen måste vi ju också konstatera att mycket tyvärr hinner hända fram till slutet på februari trots allt.

Thomas Dohse ansvarar för interpack.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!