Det blir nog inte trångt på mässan om interpack blir av.

Messe Düsseldorf tar beslut om interpack inom några dagar

11 mars, 2020ANNONS

Coronavirusets härjningar ställer till det över hela världen just nu. Hela länder är i karantän, större folksamlingar förbjuds, butiker töms på varor och börser faller.  Nu ryktas det om snart kommande beslut kring interpacks och drupas vara eller inte vara.

Ledningen för Messe Düsseldorf som annars mest brukar rapportera om nya utställar- och besökarrekord för interpack (och för den delen även för drupa som kommer en månad senare) har för första gången ställts inför en mycket svår problemsituation. Man får utgå från att våndan är stor i höghuset på mässområdet. Finns det möjligheter att genomföra mässorna, och om man gör det, kommer det att komma några besökare? Det är knappt troligt att 175 000 besökare kommer att vara på plats i så fall för interpack i maj.

Tyvärr tror jag att man kommer att tvingas kasta in handduken för bägge mässorna, om inte något remarkabelt inträffar, men det är svårt att se vad det skulle vara. Ska man då stoppa definitivt eller försöka skjuta fram interpack? Det sistnämnda är troligen inte möjligt. Var hittar man den luckan i kalendern? Och hur gör man i så fall med drupa, det gäller att hitta en ny tidpunkt för den också. Någon sa att det kanske kan vara läge att flytta drupa till år 2021 och lägga mässan i en treårscykel, något Messe Düsseldorf velat länge, men inte fått igenom hos utställarna. På så sätt skulle man undvika kollisionen med interpack vart tolfte år, som fallet är i år.

Finns det en risk för mässorna att utställarna inte hittar tillbaka i samma antal i framtiden om det visar sig att affärerna gick ganska bra ändå, utan hjälp från dem?

Jag är inte avundsjuk på mässledningen för ögonblicket, nu ställs man inför en bister verklighet. Jag har nåtts av rykten om att man samlas under kommande helg för att ta ett beslut om interpack, det går så klart inte att vänta för länge. Men det är som sagt bara ett rykte, vi lär väl få veta i början av nästa vecka. Snart måste också samma beslut tas om drupa.

Mitt stalltips är att interpack inte blir av. Jag hoppas jag har fel, mina tips inom sport och turspel brukar aldrig bli rätt, och när det gäller tipset om mässorna får det gärna fortsätta så.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!