Smurfit Kappas initiativet ”Better Planet Packaging” tar itu med det globala problemet med förpackningsavfall.

”Better Planet Packaging” – ett initiativ från Smurfit Kappa

22 februari, 2019

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa har startat initiativet ”Better Planet Packaging” för att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. I konceptet ingår även en utmanande designtävling, som fått namnet ”Better Planet Packaging Design Challenge”.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att förpackningsavfall är en av vår tids största globala utmaningar och att det behövs tas ett globalt ansvar och att alla måste hjälpas åt.

”På Smurfit Kappa har vi därför startat initiativet Better Planet Packaging för att utifrån våra förutsättningar hjälpa till att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. Vi strävar efter att minska avfallet genom att förbättra återvinning, förnybarhet och biologisk nedbrytbarhet”, skriver företaget i en programförklaring till initiativet.

Som en del av sitt hållbarhetsinitiativ har Smurfit Kappa också lanserat utmaningen ”Better Planet Packaging Design Challenge”, som är en designtävling öppen för designers, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer. Tävlingen går ut på att utveckla nya hållbara förpackningslösningar för två vanliga, icke-biologiskt nedbrytbara förpackningar.

Utmaningen för tävlingsdeltagarna blir att finna ett hållbart alternativ, som kan ersätta den plastfilm som viras runt pallar, för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring samt att utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för choklad eller andra temperaturkänsliga produkter.

Tävlingen är öppen för alla, som känner sig manade att försöka finna en lösning på antingen en eller båda designutmaningarna, och man anmäler sig på Smurfit Kappas internationella tävlingshemsida.

Bidragen ska vara inlämnade senast den 29 mars 2019.

 

 

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!