Norska BEWi fortsätter sin uppköpsstrategi och har nu förvärvat 60 procent av finska bolaget Solupak.

BEWi fortsätter tillväxtstrategi – köper finskt cellplastföretag

22 augusti, 2017

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar EPS-lådor för transport av färsk fisk, har förvärvat 60 procent av det finska cellplastföretaget Solupak, beläget i sydvästra Finland. Solupak omsätter cirka 50 miljoner kronor.
BEWi skriver i ett pressmeddelande att man genom förvärvet får en bredare produktportfölj i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda såväl isoleringsmaterial som förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS). Förvärvet av Solupak skapar också synergier, när det gäller logistiklösningar.

På den finska marknaden är BEWi nu väl etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

I fjol förvärvade BEWi den finska XPS-tillverkaren M-Plast som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. 2016 investerade BEWi också i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå, för att utöka produktportföljen och produktionskapaciteten. Genom förvärvet av Solupak stärker BEWi positionen som totalleverantör såväl i Finland som i Norden.

”Förvärvet av Solupak ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och vi tar nu nästa steg för en vidare expansion i Finland”, säger Christian Bekken, VD för BEWi Group.

 

 

Kontaktuppgifter

Bewi

Visa sida

Tel 4 799 209 272
Skicka epost

Postboks 94
NO-7501 Stjördal

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!