BEWI och affärsområdet BEWI Circular tar ytterligare steg på vägen mot att bli ett helt cirkulärt företag. (Bild BEWI)

BEWI förvärvar majoriteten av brittisk cellplaståtervinnare

13 oktober, 2021ANNONS

Förpackningsbolaget BEWI har förvärvat 51 procent av aktierna i återvinningsföretaget Volker Gruppe Ltd, som är verksamt i Storbritannien.

Volker Gruppe är verksamt inom återvunna plastmaterial som cellplast (EPS) och LDPE, HDPE, m fl, samt även insamlat papper. Företaget är i dag en av de största leverantörerna av cellplastavfall till BEWI Circular, som ansvarar för återvinning av cellplast och andra material inom BEWI-koncernen. På årsbasis levererar Volker Gruppe cirka 6.000 ton insamlat och komprimerat EPS till BEWI, som processar cellplasten och använder den för tillverkning av nya EPS-produkter.

”Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss’”, säger Henrik Ekvall. (Bild BEWI)

”Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss. Genom Volker säkrar vi strömmar av insamlat material för återvinning och tar oss närmare vårt mål att bli ett cirkulärt företag. Förvärvet ger oss också en plattform för ytterligare konsolidering i Storbritannien, säger Henrik Ekvall, VD för BEWI Circular.

Volker Gruppe har två operativa verksamheter i Storbritannien, dels i staden Bangor i Wales, dels i Glasgow i Skottland. Företaget komprimerar insamlat plastmaterial och hyr även ut komprimeringsutrustning till kunder. Volker Gruppe hanterar cirka 25.000 ton plast och papper om året.

BEWI uppger att man har option på att även förvärva de resterande 49 procenten av Volker Gruppe.

N.B.: BEWI och Svensk Plaståtervinning har nyligen ingått ett samarbetsavtal, som innebär att Svensk Plaståtervinning ska leverera insamlad EPS från svenska hushåll till BEWI för återvinning och omvandling till nya cellplastprodukter. Samarbetet ska effektueras när Svenska Plaståtervinning stora plastsorteringsanläggning Site Zero i Motala står färdig år 2023. Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!