BEWi tillverkar bland annat ”BEWi Box” som är en fisklåda i cellplast med en påsvetsad topfolie. Systemet är utvecklat för transport av färsk fisk

BEWi lägger ner Por-Pacs verksamhet i Lindesberg

9 juni, 2017ANNONS

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar cellplastlådor för transport av färsk fisk, köpte konkursdrabbade svenska cellplastföretaget Por-Pac och deras fabriker i Lindesberg och Skara i mars i år. Köpet gjordes bara en vecka efter det att Por-Pac meddelar att man gått i konkurs (Läs HÄR)
Men nu meddelar BEWi att man lägger ner Por-Pacs fabrik i Lindesberg, där ett 40-tal anställda berörs av beslutet.

P4 Örebro skriver att BEWi vid övertagandet av Por-Pac lät meddela att man hade för avsikt att satsa på verksamheten i Lindesberg, där Por-Pac bland annat tillverkar och marknadsför transportförpackningar och tekniskt formgods i cellplast till tillverkningsindustrin. Men nu har man alltså i stället beslutat att stänga ner verksamheten i Lindesberg.

”Vi köpte ett konkursbo. Det är svårt att driva, det har varit svårt att driva i Lindesberg tidigare och vi har kommit till insikt att det är svårt att driva i Lindesberg fortsatt för oss”, säger BEWi:s vice VD Jonas Siljeskär.

BEWi skriver i ett pressmeddelande att verksamheten i Lindesberg kommer att överföras till BEWi:s övriga produktionsenheter för att ingå i affärsområdet Packaging inom BEWi.

”Våra medarbetare i Lindesberg gör ett fantastiskt arbete för företaget och vi förstår att beskedet är svårt för många”, säger BEWi:s VD Christian Bekken.

MBL-förhandlingar är inledda och kommer att avslutas inom kort. Cirka 40 anställda berörs och de erbjuds nu att flytta med till BEWi:s andra fabriker. BEWi har i dag tillverkning i 16 fabriker lokaliserade i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!