Bewi Packaging i Värnamo tillverkar bland annat inredningar och stötskydd i cellplast.

Bewi Packaging i Värnamo omstrukturerar

12 oktober, 2015

Cellplasttillverkaren Bewi Packaging i Värnamo ska omstrukturera sin verksamhet, vilket bland annat innebär att ett dussintal anställda sägs upp. Det skriver Värnamo Nyheter.
Bewi Packaging, som även har verksamhet i Urshult, ingår i BWI Group AB, som är moderbolag till Genevad Holding AB, där Bewi Packaging samt dotterbolag i Danmark, Norge och Finland ingår.

Moderbolaget BWI Group är en nybildad finsk-norsk koncern, som är resultatet av ett samgående mellan norska Bewi och finska Styrochem. Koncernen producerar EPS-produkter (cellplast) till förpackningar och till byggindustrin. Samtidigt som BWI Group bildades. köpte man också upp ett antal företag, däribland cellplasttillverkningen i Värnamo, vilken ingick i D. S. Smiths köp av SCA:s division Packaging för några år sedan. BWI Group ägs av rikskapitalbolaget Verdane Capital och Bewi Holding AS.

Omstruktureringen och uppsägningarna hos Bewi Packaging i Värnamo kommer sedan moderbolaget BWI Group redovisat en förlust för år 2014 med 24 miljoner kronor.

Värnamo Nyheter skriver att ett dussintal anställda varslats eller redan sagts upp i Värnamo och att man tagit bort ett skift.

”Vi effektiviserar och har reducerat i Värnamo så att vi utnyttjar vår produktionskapacitet på rätt sätt”, säger Göran Wikström, styrelseordförande för koncernen, enligt tidningen.

Enligt uppgift kommer BWI Group även att stänga en av bolagets fabriker i Danmark.

”I slutet av november kan vi berätta mer om omstruktureringen och då även om framtiden för enheten i Värnamo”, förklarar koncernchef Christian Bekken enligt Värnamo Nyheter.

 

 

Kontaktuppgifter

Bewi

Visa sida

Tel 4 799 209 272
Skicka epost

Postboks 94
NO-7501 Stjördal

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!