BEWISynbra har som mål att via dotterbolaget BEWiSynbra Circular återvinna 60.000 ton EPS om året. På bilden BEWiSynbra Circulars VD Martin Bekken med ett stycke återvunnen cellplast. (Bild BEWISynbra)

BEWISynbra AB etablerar bolag för EPS-återvinning i Portugal

16 december, 2019ANNONS

BEWiSynbra Group AB, som är en ledande europeisk producent av cellplast eller expanderad polystyren (EPS), meddelar att man ska etablera ett nytt återvinningsföretag i Portugal, som ökar och stärker företagets aktiviteter för insamling och återvinning av EPS.

”Ett naturligt steg på en viktig och prioriterad marknad”, säger Jonas Siljeskär. (Bild BEWISynbra)

”Vi har redan två produktionsanläggningar i Portugal, som främst producerar fisklådor, och är ju redan etablerade inom EPS-återvinning, så detta är ett naturligt steg på en viktig och prioriterad marknad”, säger Jonas Siljeskär, vice VD för BEWiSynbra.

Den nya återvinningsanläggningen kommer att ligga i närheten av en av BEWiSynbras befintliga produktionsanläggningar i Portugal, och insamlade EPS-produkter kommer främst att levereras av den portugisiska fiskodlingsindustrin.

”Vi kommer att samla in fisklådor och andra sorters begagnade EPS-produkter, återvinna dem och använda dem om och om igen, vilket bidrar till att göra vår industri cirkulär och att producera koldioxidneutrala produkter för våra kunder”, berättar Pedro M. Luis, chef för BEWiSynbra Circular i Portugal.

BEWiSynbra har satt upp ett ambitiöst mål att återvinna 60.000 ton EPS om året och sedan lanseringen av affärsområdet och dotterbolaget BEWiSynbra Circular i oktober 2018 har gruppen förvärvat två återvinningsföretag och introducerat flera återvinningsinitiativ, bland annat konceptet Use-ReUse, som har till syfte att öka kunskapen hos såväl företag som allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!