”Eco Fill passar utmärkt in i våra återvinningsambitioner för EPS”, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB.

BEWiSynbra Group AB köper belgisk cellplaståtervinnare

1 april, 2019

Cellplastproducenten BEWiSynbra Group AB har förvärvat 51 procent av det belgiska bolaget Eco Fill, som är specialiserat på återvinning av cellplast eller expanderad polystyren (EPS).

Majoritetsförvärvet av Eco Fill görs inom BEWiSynbra Circular, som är ett strategiskt affärsområde och dotterbolag inom BEWiSynbra Group AB och som nyligen lanserade initiativet Use-ReUse med syfte att öka kunskapen hos såväl företag som allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter. (Läs HÄR)

”Eco Fill är det första förvärvet inom vår återvinningsverksamhet. Eco Fill har stor återvinningserfarenhet från olika avfallshanteringslösningar, vilket passar utmärkt med våra ambitioner”, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB

Eco Fil, som är beläget i Bornem, sydväst om Antwerpen, har varit verksamt inom cirkulär ekonomi i mer än 15 år och har blivit den ledande EPS-återvinnaren i Belgien. Eco Fill samlar årligen in och komprimerar cirka 1.800 ton EPS för återvinning och man återvinner också mer än 2.500 ton kartong och 400 ton plastfilm per år.

”Vi är glada att bli en del av BEWiSynbras Use-ReUse-koncept, vilket gör det möjligt för oss att växa och vidareutveckla vår verksamhet i både Belgien och i hela Europa”, säger Koen van Roy, VD för Eco Fill.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!