I dagsläget samlar BEWiSynbra Circular in och återvinner flera tusen ton EPS i form av fisklådor, isoleringsavfall och förpackningsprodukter. Med konceptet Use-ReUse vill man öka insamlingen och återvinningen än mer. (Bild BEWiSynbra Circular)

BEWiSynbra lanserar koncept för ökad återvinning av EPS

5 februari, 2019

BEWiSynbra Circular, som är ett strategiskt affärsområde inom cellplastproducenten BEWiSynbra Group AB, har lanserat ett koncept för ökad återvinning av EPS-produkter. Initiativet kallas Use-ReUse och syftar till att öka kunskapen hos både företag och allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter.

”Alltför länge har EPS-produkter gått till förbränning, vilket leder till onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Vi är nu fast beslutna att leda en förändring – vi samlar in och återvinner EPS, så att det kan återanvändas”, säger Martin Bekken, VD i BEWiSynbra Circular.

Med lanseringen av Use-ReUse-konceptet strävar BEWiSynbra efter att sätta en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS-produkter.

”Få människor och företag vet hur lätt – och viktigt – det är att återvinna EPS. Med initiativet Use-ReUse vill vi göra fler medvetna om detta och samtidigt erbjuda en llösning för insamling och återvinning på alla nivåer. Det är ett långsiktigt projekt, där vi försöker förändra människors och företags beteende och det tar tid. Men jag är optimistisk”, säger Martin Bekken.

—————————————————————
BEWiSynbra är en av de största tillverkarna av EPS i Europa. Företaget bildades för cirka ett år sedan, när nordiska EPS-producenten BEWi Group förvärvade nederländska EPS-företaget Synbra Holding (Läs HÄR).
Expanderad polystyren, EPS, som även kallas cellplast, används till förpackningar och  som isolering. BEWiSynbra har en årskapacitet på 185.000 ton EPS-råmaterial.

 

 

Kontaktuppgifter

Bewi

Visa sida

Tel 4 799 209 272
Skicka epost

Postboks 94
NO-7501 Stjördal

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!