Verso har ett antal anläggningar runt om i USA. Den största är pappersbruket i Escanaba, Michigan (bilden) som BillerudKorsnäs planerar att bygga om till kartongproduktion. (Bild Verso)

BillerudKorsnäs allt närmre avslut på sin storaffär i USA

14 mars, 2022ANNONS

BillerudKorsnäs har kommit allt närmre ett avslut på förvärvet av USA-baserade papperskoncernen Verso Corporation i och med att Versos aktieägare nu har godkänt affären.

Det var vid en särskild bolagsstämma med Versos aktieägare den 11 mars som innehavare av en tillräcklig majoritet av Versos utestående aktier röstade för att anta samgåendeavtalet och godkänna transaktionen.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man nu förväntar sig att transaktionen kommer att slutföras i slutet av mars eller i april 2022, under förutsättning att sedvanliga villkor för slutförandet uppfylls, inklusive erhållande av återstående myndighetsgodkännanden från amerikanska Nuclear Regulatory Commission samt Public Service Commission of Wisconsin.

Ett förvärv av Verso gör att BillerudKorsnäs kraftigt accelererar sin tillväxt i Nordamerika och skapar ett av de största företagen inom papper och förpackningar baserade på nyfiber.

BillerudKorsnäs har kommit överens med Verso om en kontant köpeskilling på cirka 825 miljoner US-dollar (ca åtta miljarder kronor i dagens dollarkurs). Utöver köpeskillingen tänker BillerudKorsnäs investera ytterligare cirka nio miljarder kronor för att bygga om vissa av Versos pappersmaskiner till kartongproduktion.

Läs mer om Verso-affären HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!