”Vi är stolta över att bli tilldelade Platinum-medaljen av EcoVadis”, säger Malin Ljung Eiborn. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs får åter högsta betyg när det gäller hållbarhet

15 januari, 2020ANNONS

För sjätte året i rad får BillerudKorsnäs högsta betyg av globala analysföretaget EcoVadis och fortsätter därmed att vara i toppen av de företag som utvärderas.

EcoVadis platinum-utmärkelse innebär högsta betyget inom hållbarhet.

”Vi är stolta över att bli tilldelade Platinum-medaljen av EcoVadis, vilket återspeglar BillerudKorsnäs hållbarhetsåtaganden. Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet och vi tror på en framtid där hundra procent av förpackningar är återvinningsbara, förnybara och fossilfria. Vi har fortfarande mycket arbete framför oss, och det är avgörande att vi lyckas involvera våra leverantörer och kunder på denna resa”, säger Malin Ljung Eiborn, EVP Sustainability, BillerudKorsnäs.

EcoVadis utvärdering bedömer hur väl ett företag har integrerat principerna för CSR i sina affärs- och ledningssystem. Metodiken omfattar 21 kriterier inom fyra teman; miljö, arbetskraft och mänskliga rättigheter, etik samt och hållbara inköp.

Årets utvärdering visar att BillerudKorsnäs får höga betyg för sitt arbete inom miljö och inom leverantörskedjan. Ett exempel är BillerudKorsnäs ambitiösa åtagande att minska koldioxidutsläppen i enlighet med Parisavtalet. Idag använder företaget 97 procent biobränslen i produktionen, och det långsiktiga målet är att bli fossilfri. Ett annat viktigt område är hållbara inköp av träråvara, där BillerudKorsnäs uppfyller höga krav.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!