BillerudKorsnäs kraftpapper Xpression E-Com är avsett för bärkassar inom e-handel. (Genrebild Dreamstime)

BillerudKorsnäs har utvecklat kraftpapper för online-handel

6 september, 2019ANNONS

BillerudKorsnäs har utvecklat Xpression E-Com, som är en kraftpapperskvalitet, speciellt designad för tillverkning av starka bärkassar till aktörer inom online-handel. Kassar av det nya kraftpappret kan ersätta engångskassar i plast eller andra mindre effektiva lösningar, som idag ofta används inom e-handeln.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att det nya kraftpappret Xpression E-com fungerar i befintliga konverteringsmaskiner. Pappret ingår i bolagets Xpression-produktfamilj av starka och elastiska papperskvaliteter, vilka är lämpliga till hållbara och tryckbara bärkassar.

”Det nya kraftpappret tillgodoser alla behov i e-handelns tuffa leveranskedja och ger kunderna trygghet”, säger Tom Hallam, affärsutvecklingschef på BillerudKorsnäs.

Xpression E-Com är förnybart, återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart med ett lågt kolavtryck. Produkten finns antingen i vitt, vilket erbjuder bra märkningsmöjligheter, eller i brunt, för de som vill ha ett naturligt utseende.

Den nya produkten är resultatet av ett samarbete mellan BillerudKorsnäs och förpackningsmaskinproducenten JB Machines.

”Vi har samarbetat med BillerudKorsnäs för att hjälpa till att introducera en papperskvalitet som fungerar felfritt på våra konverteringsmaskiner. Kvaliteten på Xpression E-com-papper resulterar i hög produktivitet och påsar med stor funktionalitet och hållbarhet”, säger Walter Zanon, delägare i JB Machines.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!