Formbara fibermaterialet FibreForm finns nu även som ett oblekt, brunt pappersmaterial – lämpligt till starka, återanvändbara bärkassar. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs lanserar fler förpackningar inom FibreForm

14 juni, 2022ANNONS

BillerudKorsnäs utökar nu sitt sortiment av förpackningslösningar tillverkade i det 3D-formbara fibermaterialet FibreForm®.

BillerudKorsnäs skriver att FibreForm erbjuder ett koldioxidsnålt förpackningsalternativ till plast och inbjuder till inspirerande design. Materialet kan kallformas och finns i både vitt och brunt.

Som svar på konsumenternas växande efterfrågan på hållbarhet har BillerudKorsnäs nu kompletterat sortimentet av FibreForm-produkter med ett oblekt, brunt pappersmaterial som används till bärkassar, dryckesmuggar och engångstallrikar.

BillerudKorsnäs uppger i ett pressmeddelande att den nya FibreForm-bärkassarna är starka och kan återanvändas minst 50 gånger samt bära varor med vikter upp till 21 kilo. Bärkassarna stöder också EU-direktivet om att ”minska, återanvända, återvinna”.

Dryckesmuggarna i FibreForm kan djuppräglas vilket ger utmärkt värmeisolering och därmed en förbättrad dryckesupplevelse för konsumenten och engångstallrikarna i FibreForm kan tillverkas i befintliga termoformnings- och pressformningslinjer, vilket reducerar investeringsbehovet i nya maskiner.

”FiberForm® möjliggör djupare prägling än vanligt papper. Detta ger varumärkesägare chansen att skapa unika 3D-effekter, en minnesvärd taktil upplevelse och i slutändan öka sin varumärkeslojalitet och medvetenhet”, säger Peter Sundvall, försäljningschef Sack & Bag på BillerudKorsnäs.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!