BillerudKorsnäs lanserar ny bestruken liner från KM7

PUBLICERAD: 21 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med sin styrka och goda tryckbarhet passar Pure DecorX utmärkt till wellpappförpackningar för konsumentvaror inom premiumsegmentet. (Bild BillerudKorsnäs)|”Pure DecorX kan användas för både pre- och postprint i en och samma produkt”, säger Rolf Gustafsson. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs lanserar Pure DecorX™ – en ny bestruken 3-skikts liner som tillverkas på hypermoderna kartongmaskinen KM7. Linern är det senaste i utvecklingen av White Top Kraftliner och enligt bolaget möjliggör den förbättringar av såväl tryckresultat som styrka och hållbarhet hos wellpappförpackningar.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att Pure DecorX är tillverkad av 100 procent nyfiber, vilket ger hög bulk och gör materialet starkt och styvt. I praktiken betyder det utmärkta möjligheter till lightweighting, hög körbarhet i konverteringsmaskiner, minskad risk för washboarding och förbättrade förpackningsegenskaper.

Att linern är gjord enbart av nyfiber gör Pure DecorX till ett hållbart val: det är förnybart, återvinningsbart och nedbrytningsbart, och fibrerna kan spåras tillbaka till ansvarsfullt skogsbruk.

”Pure DecorX kan användas för både pre- och postprint i en och samma produkt”, säger Rolf Gustafsson. (Bild fr LinkedIn)

Vidare skriver BillerudKorsnäs att Pure DecorX är bestruken och att den höga ytjämnheten ger utmärkta tryckresultat med verklighetstrogen återgivning av bilder och färger. Det gör produkten attraktiv för användningsområden som hyllfärdiga förpackningar, butiksskyltning, förpackning av mat och dryck och premiumprodukter.

”Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar, som gör att vi uppfyller de höga krav, som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt. Kunderna kan alltså använda en enda bestruken produkt till både pre- och postprint – det är en extra bonus”, säger Rolf Gustafsson, Director Product Management Containerboard BillerudKorsnäs.

Den nya linern är tillverkad i bruket Gruvön på KM7, världens mest moderna kartongmaskin. Produktens kvalitetsparametrar övervakas i realtid med avancerad sensorteknik, vilket säkerställer en unikt konsekvent produktkvalitet. Och med en imponerande kapacitet av 550.000 ton om året ökas tillgängligheten av bestruken liner på marknaden.

BillerudKorsnäs skriver att bolagets produktkategori Pure Liners backas upp av Containerboard BoxLab, dit kunderna kan vända sig för att få support och rådgivning för optimering av sina förpackningslösningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy