BillerudKorsnäs nya säckpapper Performance White Barrier, med plastfri barriär, kan användas till industriella säckar inom djurfoder, byggmaterial, kemiska ämnen, mineralprodukter, mm. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs lanserar nya säckar med plastfri barriär

1 augusti, 2022ANNONS

BillerudKorsnäs har utvecklat Performance White Barrier, som är ett helt nytt säckpapper där en plastfri beläggning ersätter den plastfilmsbarriär som vanligtvis finns i industriella papperssäckar.

Det nya säckpappret lämpar sig till industriella säckar för torra produkter som mjöl, etc. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att det nya säckpappret enkelt kan återvinnas som papper, har en tryckvänlig yta och håller samma höga kvalitet som traditionellt säckpapper.

Performance White Barrier ersätter de flesta perforerade plastfilmer utan förändringar i hållbarhetsprestanda och kan användas för en mängd olika säckpapperstillämpningar som djurfoder, byggmaterial, kemiska ämnen, torrfoder och mineralprodukter. Varumärkesägare får hållbara produktförpackningar och användarna får förpackningar som endast består av papper, vilket gör säckarna lätta att återvinna i den etablerade pappersåtervinningsprocessen.

Armin van Overbeek, chef för Sack & Kraft Paper. (Bild Bo Wallteg)

”Både undersökningar och våra kontakter med kunderna visar att hållbara förpackningar fortfarande står högt på agendan, eftersom det är det konsumenterna efterfrågar. Med Performance White Barrier tar vi ytterligare ett steg för att ersätta plast i förpackningar. Vad som till en början kan se ut som en osynlig fördel, eftersom man inte kan se frånvaron av plastbarriären, blir väldigt tydligt i nästa fas, när konsumenten ska återvinna säcken eller kontrollera en hållbarhetsredovisning för att se vilka initiativ ett företag tar för att minska sitt koldioxidavtryck”, säger Armin van Overbeek, chef för affärsområdet Sack & Kraft Paper på BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs skriver att Performance White Barrier är lätt för en konverterare att bearbeta och inga ändringar behövs i säckproduktionsutrustningen. Prestandafaktorer som säckstyrka, hantering och fyllnadsgrad förblir desamma. Att byta från konventionell 3-lagers säckkonstruktion med plastfilm till den nya 2-lagers papperssäcken är en enkel och smidig process.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!