Pure Performance är en treskikts liner som kombinerar styrka med tryckbarhet och renhet. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs lanserar unik liner som är först ut från KM7

23 juni, 2020

BillerudKorsnäs lanserar nu Pure Performance, en White Top Kraftliner som tack vare en unik treskiktskonstruktion kombinerar styrka med tryckbarhet och renhet. Pure Performance är först ut att produceras på världens modernaste kartongmaskin KM7, på bolagets bruk i Gruvön.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att den speciella treskiktskonstruktionen ger en optimal lösning. Det översta skiktet består av vita korta fibrer, som ger hög tryckbarhet, och det understa skiktet består av oblekta långa fibrer, som skapar maximal styrka, medan mittskiktet skapar en bulk, som ger kartongen maximal styvhet.

”Pure Performance är en unik produkt som möjliggör lättare förpackningslösningar”, säger Rolf Gustafsson. (Bild LinkedIn)

”Treskiktskonstruktionen och de höga styrkeegenskaperna innebär att kunden kan gå ner ett ytviktssteg jämfört med en konventionell White Top Kraftliner. Kombinationen av denna överlägsna styrka och dess tryckbarhet gör Pure Performance till en unik produkt, som möjliggör lättare förpackningslösningar och hållbarhetsbesparingar”, säger Rolf Gustafsson, Business Segment Director Containerboard på BillerudKorsnäs.

Pure Performance är ett nytt tillskott till BillerudKorsnäs produktfamilj Pure Liners. Alla BillerudKorsnäs liners är baserade på 100 procent återvinningsbara nyfibrer med ursprung i hållbart skogsbruk. Pure Performance möter också marknadens omfattande krav på produkt- och livsmedelssäkerhet.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!