Typiskt användningsområde för Pure Supreme är starka och stadiga wellpappförpackningar, som skyddar produkten och har ett kvalitetstryck. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs Pure Supreme lanseras i uppgraderad version

20 oktober, 2021ANNONS

BillerudKorsnäs lanserar sin bestrukna liner Pure Supreme i ny, uppgraderad version, producerad på avancerade kartongmaskinen KM7.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att uppgraderingen av Pure Supreme inte bara är ett ansiktslyft utan att den nya linerversionen kan ses som en helt ny produkt.

Pure Supreme är, enligt BillerudKorsnäs, optimerad för högkvalitativt offsettryck. Den är stark, styv och stabil och kan köras i höghastighetstryck och snabba konverteringsprocesser. Linern ger utmärkt färg- och bildåtergivning. Pure Supreme är tillverkad av 100 procent ren nyfiber från ansvarsfullt skötta skogar.

Rolf Gustafsson, BillerudKorsnäs. (Bild fr LinkedIn)

BillerudKorsnäs skriver att nya Pure Supreme är den senaste i raden av nya produkter, som produceras på supermoderna och avancerade kartongmaskinen KM7 vid bolagets bruk i Gruvön.

Nya Pure Supreme är uppbyggd av tre nyfiberbaserade lager, där mittenlagret av CTMP och kraftmassa ger bulk, styvhet och stabilitet samt minimerar så kallad ”washboardning”, dvs tryck med ”tvättbrädeeffekt”.

”Kombinationen av styrka och utseende är unikt för den här produkten och tack vare den höga styrkan finns möjlighet till ´lightweighting´ – dvs. förpackningar med låg vikt, som sparar kostnader och minskar miljöpåverkan”, säger Rolf Gustafsson, Senior Director Product Management Containerboard på BillerudKorsnäs.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!