Det blir ingen designtävling PIDA i år på grund av corona-pandemin. (logotyp PIDA)

BillerudKorsnäs ställer in designtävlingen PIDA 2020

9 april, 2020

BillerudKorsnäs meddelar att man på grund av av Covid-19-pandemin har beslutat att ställa in årets upplaga av designtävlingen Packaging Impact Design Award (PIDA).

Skälet för beslutet är att man vill eliminera risken för smittspridning under de olika presentations- och prisceremonierna och för att försäkra sig om att alla tävlande har samma förutsättningar, när de deltar i tävlingen.

PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs i samarbete med ledande designskolor och –utbildningar. Tävlingen består av fyra olika europeiska deltävlingar – Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike – och en slutfinal, där den bästa förpackningsdesignen bland de nationella segrarna utses.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att de designstudenter, som redan är klara med sina tävlingsbidrag till PIDA 2020, har möjlighet att registrera dessa fram till den 31 augusti i år och därmed delta i nästa års upplaga av PIDA. Bolaget påpekar också att även om själva tävlingen är inställd i år, så fungerar fortfarande både PIDA:s webbplats och Facebook-sida.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!