Frapags styrelseordförande Michael Kaufmann är vice ordförande i BillerudKorsnäs styrelse. Enligt Frapag kommer man även i fortsättningen att vara en ”betydande aktieägare” i BillerudKorsnäs, trots den nu genomförda försäljningen av 6,3 miljoner BillerudKorsnäs-aktier. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs storägare sålde 6,3 miljoner aktier i bolaget

29 april, 2020ANNONS

BillerudKorsnäs största aktieägare, österrikiska Frapag Beteiligungsholding AG,  har sålt av en jättepost på 6,3 miljoner aktier. Affären mäklades av SEB och BillerudKorsnäs-aktierna såldes till kursen 109 kronor, vilket innebar en total försäljningssumma av ca 687 miljoner kronor.

Köpare av aktierna var enligt ett meddelande från Frapag ”inhemska investerare” och den sålda aktieposten motsvarar cirka tre procent av hela BillerudKorsnäs. Trots försäljningen av den stora aktieposten är Frapag dock fortfarande största enskilda ägare i BillerudKorsnäs med en ägarandel, efter försäljningen, på cirka 12 procent.

”Vi säljer en mindre del av vårt nuvarande innehav för att diversifiera vår portfölj”, säger Frapags VD Florian Heiserer enligt nyhetsbyrån Direkt.

BillerudKorsnäs har bekräftat att storägaren Frapag sålt en större aktiepost, men har i övrigt inte lämnat några kommentarer till affären.

I samband med försäljningen har Frapag Beteiligungsholding AG accepterat en så kallad inlåsningsklausul om 180 dagar. Under denna period får Frapag inte sälja fler aktier i Billerud.

Frapag har meddelat att man även i framtiden har för avsikt att vara en ”betydande aktieägare” i BillerudKorsnäs.

Styrelseordförande och ”stark man” i Frapag Beteiligungsholding AG är Michael M. F. Kaufmann, som sedan flera år är vice ordförande i BillerudKorsnäs styrelse.

———————————————————————

Frapag Beteiligungsholding AG blev en betydande delägare i dåvarande Billerud för cirka 15 år sedan. Frapag stödde sedan transaktionen, när Billerud och Korsnäs fusionerades år 2012 och fick efter fusionen en ägarandel på ca 15,7 procent. Största aktieägare i BillerudKorsnäs var då Kinnevik, med en ägarandel på ca 25,1 procent. I slutet av 2013 sålde dock Kinnevik hela sitt aktieinnehav till grupp av svenska institutioner och Frapag blev därmed största enskilde aktieägare.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!