280 personer ville veta mer om bioplast.

Bioplast lockade storpublik till centrala Köpenhamn

28 februari, 2020ANNONS

Förra hösten genomförde Nordisk Bioplastförening en turné med talare till Helsingfors, Stockholm och Oslo. Nu kom turen till Köpenhamn.

Att orka med fyra huvudstäder på lika många dagar och med femton talare var att ta i för mycket konstaterade man på Nordisk Bioplastförening i höstas. Därför var inte Köpenhamn med den gången, men ordet Nordisk i föreningens namn förpliktigar och därför arrangerades en bioplastdag i Köpenhamn den 27 februari.

Konferensen arrangerades i samarbete med den danska plastorganisationen Plastindustrien. Nära trehundra personer samlades i Industriens Hus mitt emot Rådhusplatsen i Köpenhamn. Ännu ett bevis på hur mycket intresse bioplasterna väcker idag. Diskussionerna kring fossil plast gör naturligtvis att många letar alternativ och vill veta mer. Kanske är det som föreningen säger i sin slogan ”Bioplastics – it´s a better choice”. Plastindustriens vd, Rasmus Grusgaard, ville dock inledningsvis lägga till ett ”Maybe” till detta påstående.

Dagen blev en intressant blandning av info om vad bioplaster är, vad som sker kring biomaterial i Danmark, hur bioplaster ska återvinnas, om det ska vara mekanisk återvinning eller komposterbart, finns det certifieringar och hur ser en konverterare ser på möjligheterna med mera.

About the author

Chefredaktör
bo@packnews.com

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!