Anders Fredriksson, för närvarande VD på Norrmejerier, blir ny VD och koncernchef i Löfbergs. (Bild Norrmejerier)

Han är ny verkställande direktör och koncernchef på Löfbergs

14 januari, 2021ANNONS

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har utsett ny verkställande direktör och koncernchef i bolaget. Han heter Anders Fredriksson och kommer närmast från posten som VD för Norrmejerier. Han tillträder tjänsten hos Löfbergs i början av augusti i år.

Anders Fredriksson, som har 20 års erfarenhet av ledande positioner, efterträder Löfbergs ekonomidirektör Fredrik Nilsson, som i fjol sommar utsågs till tillförordnad VD i samband med att tidigare VD:n och koncernchefen Lars Appelqvist slutade efter 22 år på Löfbergs, varav 12 år som VD.

”Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Anders Fredriksson till oss. Han har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Löfbergs i linje med vår nya strategi. Anders har en gedigen erfarenhet från både livsmedelsbranschen och internationell verksamhet, och en tydlig ledarstil med fokus på att bygga starka team”, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergs.

Anders Fredriksson är född 1971 och uppvuxen i Västernorrland, men flyttar i och med jobbet på Löfbergs till Karlstad och Värmland.

”Superkul och inspirerande att få det här förtroendet. Jag kommer till ett välskött familjeföretag med en anrik historia, men som alltid haft som ambition att utvecklas. Det ska bli oerhört spännande att få vara med på den fortsatta resan tillsammans med medarbetare, kunder och andra partners”, säger Anders Fredriksson.

Anders Fredriksson börjar på Löfbergs den 9 augusti. Fram till dess fortsätter Löfbergs CFO Fredrik Nilsson som tillförordnad vd.

Kafferosteriet Löfbergs grundades 1906 och är idag verksamma med sex varumärken på ett tiotal marknader i norra Europa och Kanada. Företaget ägs fortfarande av familjen Löfberg, nu i tredje och fjärde generationen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!