I oneINSPECTION-konceptet ingår inspektionssystemet ACCUCHECK som kontrollerar varje ark vid produktion och tryck av falskartongförpackningar. (Bild Bobst)

Bobst lanserar kontrollsystem för bättre förpackningstryck

7 oktober, 2020ANNONS

Schweiziska Bobst lanserar konceptet oneINSPECTION, som är en omfattande uppsättning kvalitetskontrolllösningar för tryckbara förpackningar och -material som wellpapp, falskartong, flexibla förpackningar och etiketter.

Bobst skriver i ett pressmeddelande att kvalitetskontrollen oneINSPECTION ger betydande värde för förpackare, återförsäljare och konsumenter som en del av förpackningens värdekedja.

Med oneINSPECTION får konverterare och förpackningstryckare en helt datadriven kvalitetsprocess, som är skräddarsydd för varje bransch och som kan integreras i både nya och befintliga produktionslinjer. Konceptet bygger på en molnbaserad plattform med öppen arkitektur, som levererar lösningar för prepress, produktion, processoptimering, underhåll, mm.

”Varumärkesägare och konverterare ställs inför allt snävare marginaler och deadlines, vilket lägger stort tryck på kvalitetskontrollen. Vi har utvecklat oneINSPECTION för att lindra detta tryck. De flesta företag har inte längre lyxen att ha manuell kvalitetskontroll sina förpacknings- och fyllningsprocesser. Det är därför våra lösningar är mycket digitala, automatiserade, helt pålitliga, integrerade och offline. De erbjuder sinnesro för både konverterare och varumärkesägare”, säger Alexandre Pauchard, Bobst-koncernens forsknings- och utvecklingschef.

De ingående kontrollösningarna för respektive bransch består av:

* Print Tutor Max för etiketter, där varje enskild etikett kontrolleras vad avser kvalitet, färg, koder, text och register.

* HAWKEYE, som är system för övervakning av optisk densitet och håldetektering, mm vid produktion av flexibla förpackningar.

* Nya ACCUCHECK och iQ 400, vilka är inline inspektionssystem som kontrollerar kvalitet, färg, koder, text och register för varje ark av falskartong samt övervakar falsning och vikning.

* iQ 300 samt Premium Gap Control vilka övervakar produktionen av wellpappförpackningar och styr vikningen av alla wellpappförpackningar även vid full produktionshastighet. I oneINSPECTION-konceptet för wellpapp ingår också Digital Inspection Table, som förbättrar operatörens möjligheter att övervaka produktionen.

”oneINSPECTION tar verkligen kvalitetskontrollen in i den digitala tidsåldern med ett sortiment av utrustning och lösningar, som utnyttjar digital intelligens, programvara och molnbaserade plattformar”, säger Alexandre Pauchard.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!