Expert RS 6003 är en ny djuptryckspress från Bobst, specialutvecklad för tryck på flexibla förpackningsmaterial (Bild Bobst)

Bobsts nya djuptryckpress för flexibla förpackningsmaterial

18 september, 2020ANNONS

För att möta varumärkesägares krav på snabbare time-to-market-lösningar har schweiziska Bobst utvecklat och lanserat den nya djuptryckspressen Expert RS 6003, som är specialutvecklad för tryck med upp till åtta färger på flexibla förpackningsmaterial.

Bobst skriver att den nya pressen kan trycka i hastigheter upp till 500 meter i minuten och att den är konfigurerad för tryck med alla typer av tryckfärger och lösningsmedel. Pressen kan användas för flexibla material som film, laminat och papper.

Med servicevagnskonceptet Flex Trolley går det snabbt och smidigt att göra pressen klar för tryck vid arbetsbyten. (Bild Bobst)

Pressen, som i standardutförandet är 25 meter lång och fem meter hög, är utrustad med ett nyutvecklat servicesystem – Flex Trolley – som möjliggör maximal flexibilitet vid arbetsbyten. Systemet är i princip en servicevagn, som antingen kan stanna kvar i pressen under tryckprocessen eller tas bort när alla inställningar är utförda.

”Den flexibla förpackningsmarknaden kräver allt snabbare produktion och det gäller även djuptrycksområdet. Med vår nya press stödjer vi våra kunder, som använder djuptryck, med en lösning som ger kortare time-to-market samt ökad kvalitet, smidighet och säkerhet”, säger Jonathan Giubilato, Bobsts chef för djuptrycksprodukter.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!