Boozt bygger ut system för interntransport och sortering

PUBLICERAD: 26 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Från vänster. Jimmy Duholm, Boozt, Filip Petersson, design InterSystem, Mattias Jarnbjer, ansvarig programmerare InterSystem, Martin Samuelsson, teknisk chef InterSystem och Erik Johnsson, VD InterSystem.

E-handelsföretaget Boozt har byggt ut och kompletterat sitt lager i Ängelholm med ytterligare bansystem för intern transport och sortering av kollin. Bakom leveransen står likaledes Ängelholm-baserade InterSystem, som de senaste åren har växt fram som en ledande leverantör inom e-handelsbranschen.

Det aktuella systemet transporterar påsar och lådor ca 200 meter från lagersystem och packning till området för sortering och fyllning i rullcontainer. Innan sortering identifieras volym och vikt för respektive kolli samt skannas streckkoden och knyts mot en slutlig destination i en specifik rullcontainer eller utkastbana för manuell packning.

Leveransen avser också kompletterande utrustning i sorteringsanläggningen, bland annat ytterligare en nivå med NB-sorter för automatisk packning i container.

”Vi på Boozt är väldig nöjda med InterSystem och samarbetet vi skapat, både historiskt och i detta projektet. För oss är det viktigt att titta på både lokala leverantörer, men även leverantörer som kan följa med i vår ständiga förändring och strävan efter förbättring. InterSystem är lyhörda på våra ideér, kunniga och flexibla, både i planering och i arbetet, och väldigt drivna att hitta både ny teknik, samt att hitta den mest effektiva lösningen för just våra behov. Vi är väldigt glada att vi har en så kompetent och flexibel samarbetspartner bara ett stenkast bort”, säger Jimmy Duholm, Director Boozt Fulfillment Center.

InterSystems moduluppbyggda design har utvecklats genom 30 år av erfarenhet inom industriautomation, vilket är till en stor fördel, när system ska byggas om eller byggas ut. Den aktuella leveransen till Boozt omfattades av båda, eftersom den nya leveransen integrerades med tidigare levereras utrustning.

”Boozt ligger i framkant med tekniken, har höga krav och stora produktflöden. Tillsammans arbetade vi fram en effektiv och framtidssäker lösning, där det nya systemet kopplas ihop med befintlig anläggning. Om Boozt skulle bygga ut sitt lagersystem ytterligare, så har vi kapacitet nog att även klara det flödet”, säger Martin Samuelsson, som är teknisk chef på InterSystem.

”Trots en extremt tight tidsplan känner jag att vi har lyckats genomföra projektet på ett mycket bra sätt. Vi har ett engagerat team på InterSystem med många personer, som gör sitt yttersta för våra kunder. Det är något jag vet att kunden uppskattar”, summerar Martin Samuelsson.

När det gäller internlogistik till kunder inom e-handeln så är InterSystem nu en av de främsta på den skandinaviska marknaden. De senaste åren har företaget installerat system runt om i Skandinavien till några av de mest kända aktörerna på e-handelsmarknaden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nya EU-regler för att minska, återanvända och återvinna förpackningar

I onsdags antog Europaparlamentet nya regler som ska göra förpackningar hållbarare och minska förpackningsavfallet i EU. Så här sammanfattar Europaparlamentet det man kom fram till.
markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplashx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x