Boxons rPET Big Bag tillverkas av insamlade PET-flaskor i Indonesien. (Bild Boxon)

Boxons storsäck av PET-avfall vinner PackTheFuture Award

20 maj, 2020ANNONS

För sin storsäck rPET Big Bag – tillverkad av återvunnen PET från insamlade dryckesflaskor i Indonesien! – har Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Boxon AB tilldelats det prestigefyllda priset PackTheFuture Award 2020.

Boxons rPET Big Bag har tilldelats PackTheFuture Award 2020. (Bild Boxon)

58 bidrag hade kommit in till tävlingen och Boxons annorlunda storsäckskoncept vann kategorin ”Social benefit”. Tävlingen PackTheFuture Award är ett initiativ av den franska föreningen för plastförpackningar ELIPSO och tyska plastförpackningsorganisationen IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V. Syftet med tävlingen är att fokusera på den innovativa potentialen för plastförpackningar i Europa.

Den prisvinnande storsäcken tillverkas helt av återvunna PET-flaskor, som samlas in i Indonesien i offentliga byggnader som skolor eller via organisationer. Flaskorna samlas in direkt efter användning, vilket gör att PET-plasten är av god kvalitet och kan användas vid säcktillverkningen. Insamlingen förhindrar också att plasten hamnar som avfall i haven.

Prisutdelningen i PackTheFuture Award 2020 var ursprungligen tänkt att ske i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf, men eftersom interpack skjutits upp till nästa år på grund av corona-pandemin, kommer prisutdelningen i stället att ske den 24 november i år i samband med förpackningsmässan ALL4PACK i Paris.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!