Scandsticks huvudanläggning ligger i Höganäs, norr om Helsingborg. Vägg i vägg ligger dotterbolaget Linerless AB som också ingår i brasilianska Beontags förvärv. (Bild Scandstick)

Brasiliansk RFID-jätte köper Scandstick Group i Höganäs

18 februari, 2022ANNONS

Brasilianska företaget Beontag – ledande sydamerikansk producent av RFID-taggar, etiketter specialfilmer, mm – har förvärvat Höganäsbaserade Scandstick Group och dess dotterbolag Linerless AB.

Scandstick, som grundades 1981 av helsingborgaren Sten-Inge Fredin och hans hustru Gunnel, är en ledande europeisk tillverkare av självhäftande etikettmaterial till bland annat förpackningsetiketter. I produktportföljen ingår även ett brett utbud av papper, filmer, termiska material, taggar, smältlim och akryl. Dotterbolaget Linerless AB, som ligger vägg i vägg med Scandsticks huvudanläggning i Höganäs, är specialiserade på produktion av så kallat linerless etikettmaterial.

Förutom fabriken i Höganäs har Scandstick även produktionsanläggningar i belgiska Aalst, slovenska Celje och polska Moszna-Parcel. Sammanlagt sysselsätter Scandstick Group cirka 150 anställda.

Beontag, som grundades för över 37 år sedan, är ett av de största företagen i Syd- och Latinamerika inom den självhäftande sektorn. Företaget är också den största producenten inom regionen av RFID-taggar, och mjukvara för spårbarhet och produktautentisering, etc.

Välkända svenska advokat- och affärsjuridiska byrån Vinge har företrätt brasilianska Beontag i samband med förvärvet av Scandstick-koncernen. I övrigt har informationen kring affären varit mycket knapphändig. Inga uppgifter om köpeskilling, tillträdesdag, framtida organisation, etc. finns tillgänglig i nuläget.

Köpet av svenska Scandstick och Linerless är inte de enda nordiska företagsförvärv, som Beontag genomfört den senaste tiden. I september 2021 köpte Beontag via sitt dotterbolag CCRR RFID även Stora Ensos RFID-verksamhet i Tammerfors i Finland. Även kring den affären har informationen varit ytterst knapphändig.

Beontag har huvudkontor i São Paulo och produktionsanläggningar i flera andra brasilianska städer. Företaget har även anläggningar och/eller kontor i Argentina, Uruguay, USA, Frankrike, Luxemburg, Italien, Storbritannien och Finland.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!