Genom att byta ut plastsugrören mot sugrör av papper i portionsförpackningarnas sparar Bravo in 1,5 ton plast om året. (Bild Skånemejerier)

Bravo bantar mängden plast – övergår till papperssugrör

17 juni, 2021ANNONS

Välkända juicemärket Bravo, som produceras av Skånemejerier, bantar mängden plast i sina förpackningar, bland annat genom att plastsugrören på portionsförpackningarna byts ut till sugrör i papper, vilket innebär en minskning av plast med cirka 1.5 ton per år.

Dessutom tas plastfönstren, som finns på Bravo Smoothie-sortimentet, bort för att göra kartongförpackningen än mer klimatvänlig. Det innebär en minskning av plast med hela 20 procent, och ett 25 procent lägre koldioxidutsläpp per förpackning.

Martina Pettersson är marknadschef på Skånemejerier. (Bild Skånemejerier)

”Bravo är marknadsledare inom både juice och smoothies och med det kommer ett större ansvar. Vår ambition är att förpackningarna ska skydda innehållet, minska svinnet och samtidigt ha ett så litet klimatavtryck som möjligt”, säger Martina Pettersson, marknadschef på Skånemejerier.

Skånemejerier har en vision att bli Sveriges mest hållbara mejeri. Redan år 2019 skrev företaget på Plastinitiativet, som har lanserats av branschorganisationen DLF. Det går i linje med EU-kommissionens plaststrategi, som innebär att alla plastförpackningar på EU-marknaden ska kunna återanvändas eller återvinnas senast år 2030. De företag som skriver under åtar sig att redan år 2022 kunna leva upp till målet.

”Skånemejerier ligger idag på 89 procent materialåtervinningsbara förpackningar och nu fokuserar vi för att nå 100 procent till år 2022”, säger Skånemejerier hållbarhetschef Jeanette Flodqvist.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!