Bregott smörar för miljön och blir lättare att återvinna

9 juni, 2021ANNONS

Sommaren 2021 byter Bregott (600g) om till en grönare förpackning och minskar klimatpåverkan med ca 30 procent. Plasten blir helt återvinningsbar och pappret på byttan kan enkelt separeras från plasten vilket förenklar källsorteringen.

Plasten i Bregottförpackningen (600g) byts till polypropen som kan materialåtervinnas i det svenska återvinningssystemet. Pappret som omsluter byttan blir FSC certifierat (Forest Steward Council), vilket innebär att det är tillverkat av trä från ansvarsfullt skogsbruk där man tar hänsyn till naturvärden och skogens återväxt.

”Den här förbättringen gör inte bara gott för klimatet, det blir betydligt enklare för konsumenterna att källsortera. Pappret runt byttan kan enkelt rivas av och skiljas från plasten vilket gör det smidigt att sortera lock och bytta som plast och resten som papper”, säger Caroline Tejler, varumärkesansvarig Bregott, Arla.

Den nya byttans klimatpåverkan minskar med cirka trettio procent. Samtidigt innebär återvinningen av den nya byttan att utsläppen av växthusgaser leder till minskade utsläpp med femhundraåttio ton per år.

”2021 är ett spännande år för oss, med en rad olika förpackningsförbättringar. Vår plan är att under året minska mängden fossil jungfrulig plast med tvåhundrasextio ton, och vi har kommit en bra bit på väg. För att nå netto noll klimatavtryck till år 2045 fokuserar vi nu ännu mer på förpackningarnas återvinningsbarhet. Teamet bakom Bregott-byttans nya klädsel har gjort ett riktigt bra jobb med det, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef, Arla.

Bregott tillverkas på Arlas mejeri i Götene. Varje år produceras 40 miljoner paket med Bregott 600g som sedan säljs över hela landet.

Så här ser Arla Sveriges hållbarhetsmål för förpackningar ut:

Etthundra procent återvinningsbara förpackningar 2025
Ingen fossil jungfrulig plast i förpackningar år 2030

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!