Helsvarta flaskor till gin, producerade av brittiska Beatson Clark.

Brittiska Beatson Clark satsar på helsvarta flaskor

11 juni, 2018

Brittiska glasproducenten Beatson Clark har lanserat en ny dekorationsmetod för glasflaskor till öl och sprit. Med hjälp av sprayteknik färgas flaskorna helt svarta och de annorlunda flaskorna är främst avsedda för bryggerier och spritleverantörer som vill ha förpackningar som skiljer sig från andra och som står ut på butikshyllan.

Det väletablerade glasföretaget från South Yorkshire visade sin nya dekorationsmetod för första gången på mässan BeerX i Liverpool tidigare i vår och flaskorna väckte uppmärksamhet och blev mycket populära bland besökarna.

Beatson Clark skriver att helsvart spraybeläggning på flaskorna är perfekt för den alltmer konkurrensutsatta marknaden för hantverksmässigt framställd öl, där bryggerierna ständigt måste finna nya förpackningskoncept, som lockar konsumenten.

Beatson Clarks sprayteknik innebär att en vattenbaserad svart färg appliceras över hela flaskan och sedan härdas färgen vid en temperatur på cirka 195 grader Celsius. Resultatet blir en mycket hård och hållbar yta, som motstår repor och andra yttre påverkningar. Flaskorna kan förses med såväl blank som matt ytfinish.

Att dekorera glasflaskor med sprayteknik är, enligt Beatson Clark, betydligt billigare än att tillverka flaskor av svart glas.

”Våra spraybelagda flaskor är inte bara tilltalande att se på, den heltäckande svarta färgen hjälper också till att skydda innehållet från skadligt ljus. Vi producerar sedan tidigare bärnstensfärgade flaskor, som hindrar minst 90 procent av det skadliga UV-ljuset från att nå innehållet i flaskorna. Med en helsvart spraybeläggning får vi en 100-procentig UV-barriär”, säger Beatson Clarks marknadschef Charlotte Taylor.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!