Coops fönsterförsedda brödpåsar byts under våren ut mot påsar utan fönster. Åtgärden sparar ca 30 ton plast om året. (Bild Coop)

Brödpåsar utan ”fönster” sparar 30 ton plast om året för Coop

7 februari, 2020

Coop har beslutat att byta ut sina brödpåsar med plastfönster. Istället kommer kunderna att erbjudas nya brödpåsar som är tillverkade helt i papper. Med åtgärden kommer Coop att minska sin plastförbrukning med cirka 30 ton per år.

”Brödpåsar utan plastfönster är ytterligare ett steg i rätt riktning i vår ambition att vara den goda kraften i mat-Sverige”, säger Charlotta Szczepanowski. (Bild Coop)

Innan jul började Coop fasa ut de tunna frukt- och grönt-påsarna av plast och ersätta dem med papperspåsar. Nu har man antagit målsättningen att under våren 2020 fasa ut de nuvarande brödpåsarna med plastfönster. Åtgärden gör att Coop minskar plastförbrukningen med cirka 30 ton plast per år. De nya påsarna kan återvinnas som papper.

”Jag är jätteglad över att vi nu kan presentera ytterligare ett steg i rätt riktning. Med den här åtgärden fasar vi ut 30 ton plast från fossil råvara i ett slag”, säger Charlotta Szczepanowski, chef för hållbarhet och kvalitet på Coop.

Under april kommer de nya påsarna att finnas i de första butikerna och de rullas sen ut successivt under våren. De nya papperspåsarna kommer att vara gratis för kunderna, precis som brödpåsarna är idag.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!