Nestlé lanserar nu aluminiumfria pappersomslag till Maggis ekologiska buljongtärningar. (Bild Nestlé)

Buljongtärningar förses med aluminiumfria pappersomslag

8 september, 2020ANNONS

Buljongtärningar av varumärket Maggi, som ingår i globala Nestlés produktportfölj, lanseras nu med aluminiumfria omslag tillverkade i återvinningsbart papper. Den nya lösningen ingår i Nestlés strategi att använda mer pappersbaserade förpackningar.

Det nya omslaget till enskilda buljongtärningar består nu av bestruket papper, som kan återvinnas i pappersströmmen. Tidigare har buljongkuberna förpackats i ett flerskiktslaminat som innehöll aluminium.

De nya tärningsomslagen lanseras nu initialt i Maggis serie av ekologiska buljongtärningar på den franska marknaden.

Nestlé skriver i ett pressmeddelande att papperet, som används för de nya omslagen, kommer från FSC–certifierade (Forest Stewardship Council) massa- och pappersbruk och att omslagen markerar ytterligare ett steg i Nestlés åtagande att till år 2025 ha gjort alla förpackningar återvinningsbara eller återanvändbara.

”Den största utmaningen, som vårt team stod inför, var att få fram ett vik- och förseglingsbart material, som var robust nog för att ge en tillräcklig barriär , som håller produkten fräsch och säker, samtidigt som det också var lätt att återvinna”, säger Torsten Pohl, chef för Nestlés produktteknologicenter för livsmedel i Singen, Tyskland, där de nya omslagen utvecklades.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!