Carlsberg Danmark övergår till omslag av återvunnen plast till multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller alla multipacks som inte använder det plastfria konceptet ”Snap Pack”(längst ner till höger på bilden). (Bild Carlsberg)

Carlsberg Danmark övergår till återvunnen plast runt multipack

16 mars, 2020ANNONS

Carlsberg Danmark meddelar att man övergår till omslag av återvunnen plast till alla multiförpackningar med dryckesburkar för öl och läsk. Förändringen gäller även hela Coca-Colas sortiment i Danmark av burkförpackade drycker, som produceras vid Carlsbergs tappningsanläggning i Fredricia. Den totala inbesparingen av jungfrulig plast beräknas bli mer än 500 ton om året.

Carlsberg Danmark skriver att åtgärden ingår i företagets hållbarhetsprogram Together To ZERO, som syftar att utveckla med hållbara förpackningar.

”Efter många tester kan vi nu lanserar multipacksomslag av återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard. (Bild Carlsberg)

Den nya omslagen av återvunnen plast ska användas på alla multiförpackningar med burkar, där man inte sedan tidigare använder sig av det plastfria multipackskonceptet ”Snap Pack”, som håller ihop burkarna med små limpunkter. (Läs mer HÄR)

”Vi har genomfört ett stort antal tester för att säkerställa att kvaliteten uppfyller våra krav och vi kan nu leverera produkter på marknaden, där omslaget är tillverkat av 100 procent återvunnen plast”, säger Charlotte C. Søgaard, produktionschef på Brewing and Processing i Carlsberg Danmark.

Övergången till återvunnen plast innebär enligt Carlsberg Danmark ett minskat koldioxidavtryck med 60 procent jämfört med omslag av fossil plast.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!