Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg är det första stora bryggeriet i landet med noll koldioxidutsläpp från sin energiförbrukning.

Carlsberg Falkenberg första CO2-neutrala storbryggeriet

24 november, 2017

Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg är nu Sveriges första stora bryggeri med noll koldioxidutsläpp från sin energiförbrukning. Bryggeriet i Falkenberg ökar användningen av biogas och är nu till 100 procent drivet av biogas och grön el.
Med inköp av biogas i Falkenberg tar Carlsberg Sverige tar nu ytterligare ett kliv i rätt riktning och gör att bryggeriets utsläpp av koldioxid från energiförbrukningen reduceras till noll. 

”Vi har under många, många år arbetat för att skapa ett så effektivt bryggeri med så låg påverkan på vår miljö som möjligt. Det är inte minst tydligt när vi tittar på hur mycket vi minskat vår energiförbrukning per liter produkt under åren. Det är motiverande att vi tar ett stort steg framåt, när vi nu endast använder koldioxidneutrala energikällor” säger Ted Akiskalos, VD på Carlsberg Sverige.

I början av året lanserade Carlsberg-koncernen ett nytt hållbarhetsprogram – Together Towards Zero. En av de fyra ambitionerna är ”Noll koldioxidavtryck” som stöds av ett mål att eliminera koldioxidutsläpp från alla bryggerier och en minskning med 30 procent för ”beer-in-hand carbon footprint” år 2030

”När vi nu på Carlsberg Sverige levererar på målet redan i år hoppas jag att vi ska kunna inspirera fler kollegor i koncernen. Samtidigt behöver vi i Sverige nu fundera över vilka våra nya mål ska vara, och här kommer vi fokusera på hela värdekedjan, som vi kallar ´beer-in-hand´, och det behöver vi göra tillsammans med våra partners och kunder. Inte minst på förpackningar, som vi vet har en relativt stor koldioxidpåverkan”, säger Ted Akiskalos.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!