Tyska stormejeriet DMK Group använder nu ÅR Cartons nya förpackningssystem Sealio till sin mjölkersättningsprodukt Humana.

Cekacans uppföljare används av Tysklands största mejeri

28 november, 2018

Svenska ÅR Cartons förpackningskoncept Sealio har börjat användas av DMK Group, som är Tysklands största mejeriföretag.
Sealio, som lanserades i fjol, (LÄS HÄR) är uppföljare till Å&R Cartons kartongbaserade förpackningssystem Cekacan, som lanserades för mer än 30 år sedan och som blivit känd som förpackning till bland annat populära chokladpulvret O´Boy.

Tyska DMK har nu börjat använda Sealio-förpackningen till relanseringen av produkten Humana, som är ett mjölkersättningsmedel för småbarn.

DMK skriver i ett pressmeddelande att man valde den svenska förpackningslösningen av flera skäl. Dels för att produktsäkerhet och förpackningsintrigitet är viktiga vid hantering av mjölkersättningsprodukter, dels för att man ville ha en förpackning, som var enkel och bekväm för användarna.

”Sealio är lätt att hålla, öppna och dosera från med en hand, medan man håller barnet på den andra armen. En anpassade skopa gör doseringen enkel och förpackningens återförslutbara lock hindrar fukt och föroreningar från att komma in”, skriver DMK i releasen.

”Vi har spenderat mer än tre år på att utveckla det nya Sealio-systemet, som tillgodoser de stränga och ökande kraven på hantering av mycket känsliga produkter. Med vår långa erfarenhet av kompositburkar för barriärapplikationer har vi nu skapat en fantastisk förpackningslösning, som uppfyller dagens och morgondagens produkt- och konsumentbehov. Sealio är idealisk för livsmedel och näringspulver, där effektiva barriärer och livsmedelssäkerhet är avgörande”, säger Lars Willner, som är VD i ÅR Carton och affärsområdeschef i ÅR Packaging Group, där ÅR Carton ingår.

Sealio-samarbetet mellan ÅR Carton och DMK innebar inte bara att det tyska mejeriet valde Sealio som sin nya förpackning, utan även att ÅR Carton var ansvariga för installationen av en ny och komplett förpackningslinje vid DMK:s anläggning i Strückhausen.

”Vi ser den framgångsrika installationen av förpackningslinjen hos DMK som starten på ett långsiktigt partnerskap med kunden”, avslutar Lars Willner.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!