Finska Ruukin EPS fabrik i Ruukki

Cellplastspecialisten BEWi förvärvar finskt EPS-företag

8 januari, 2018

BEWi, nordisk leverantör av isoleringsprodukter och kundanapassade förpackningslösningar i cellplast (EPS), förvärvar Ruukin EPS, en finsk tillverkare av isoleringsmaterial med verksamhet i Ruukki, söder om Uleåborg (Oulu).

BEWi skriver i ett pressmeddelande att Ruukin EPS omsätter cirka 2,5 miljoner euro (ca 24,5 miljoner kronor). Förvärvet innebär att BEWi framför allt får en bättre geografisk täckning i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda både isoleringsmaterial och förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS).
”Förvärvet av Ruukin ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi”, säger Christian Bekken, CEO BEWi Group.

BEWi:s verksamhet inom isolerings- och förpackningslösningar omfattar de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finaland.
På den finska marknaden är BEWi sedan tidigare etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

BEWi förvärvade 2016 den finska XPS-tillverkaren M-Plast, som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. Samma år investerade BEWi i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå för att utöka både produktportfölj och produktionskapacitet. 2017 förvärvades Solupak, (läs HÄR), som med sin produktion av isoleringsprodukter stärkte BEWis position som totalleverantör i Finland och i Norden.

 

 

Kontaktuppgifter

Bewi

Visa sida

Tel 4 799 209 272
Skicka epost

Postboks 94
NO-7501 Stjördal

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!