Christoph Michalski ser fram emot att anta utmaningen att utveckla BillerudKorsnäs till sin fulla potential.

Christoph Michalski tillträder som ny VD på BillerudKorsnäs i höst

17 juli, 2020ANNONS

Styrelsen för BillerudKorsnäs har utsett Christoph Michalski till ny VD och koncernchef. Han efterträder Lennart Holm, som har varit tillförordnad VD och koncernchef sedan november 2019. Christoph Michalski tillträder positionen den 1 november 2020.

Christoph Michalski är sedan 2015 VD för Vinda International Holding, en ledande asiatisk producent av högkvalitativa och innovativa mjukpappers- och hygienprodukter. Företaget är noterat på Hongkongbörsen. Han har tidigare haft ett antal ledande befattningar inom SCA-koncernen och har även erfarenhet från snabbrörliga konsumentvaror i bolag som Unilever och Fonterra. Christoph Michalski är född i Tyskland och har en Master i ekonomi från Christian Albrechts University of Kiel.

”Det är med stor glädje som styrelsen idag kan presentera Christoph Michalski som ny VD och koncernchef för BillerudKorsnäs”, säger Jan Åström, bolagets styrelseordförande. ”Christoph är en stark och erfaren ledare från vår industri, med stor vana att leda globalt förändringsarbete mot ökat kund- och innovationsfokus. Han har i sina tidigare positioner visat att han har förmåga att skapa aktieägarvärde och han har en internationell erfarenhet som få kan matcha. Sammantaget är jag övertygad om att Christoph är en ledare som kan fortsätta, och även accelerera, genomförandet av BillerudKorsnäs strategi för att skapa långsiktigt aktieägarvärde. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Lennart Holm för ett mycket väl genomfört arbete som tillförordnad VD”, säger Jan Åström.

”Jag är mycket glad över möjligheten att få leda BillerudKorsnäs. Jag ser en stor potential i bolaget”, säger Christoph Michalski. ”Vi ser ett skifte i omvärlden mot ökad e-handel och högre krav på hållbara förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har helt rätt förutsättningar för att fånga värden i det skiftet. Jag ser fram emot att anta utmaningen att utveckla BillerudKorsnäs till sin fulla potential”.

Lennart Holm lämnar sin position i samband med att Christoph Michalski tillträder sin nya position, men kommer vara kvar i bolaget som rådgivare fram till slutet av 2020.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!