Plastsugrören i samtliga 200 milliliters flexibla Capri-Sun-förpackningar på de europiska marknaderna byts nu ut mot sugrör i papper. (Bild Coca-Cola)

Coca-Cola-ägda Capri-Sun går nu över till sugrör av papper

14 maj, 2021ANNONS

Coca-Cola-ägda stilldrinken Capri-Sun tar nu bort sina sugrör av plast på alla europeiska marknader och ersätter dem med egenutvecklade och 100 procent återvinningsbara papperssugrör.

Coca-Cola skriver i ett pressmeddelande att åtgärden markerar ännu ett steg på en omfattande hållbarhetsresa och för att ytterligare stödja övergången inleds dessutom ett samarbete med organisationen OneTreePlanted, som planterar träd för att återställa livsmiljöer för utrotningshotade vilda djur.

Under det senaste årtiondet har den totala materialanvändningen per Capri-Sun-förpackning reducerats med 33 procent. Förändringen är en del av företagets resa mot en helt återvinningsbar produkt senast 2025 och målet att vara världens mest hållbara, naturliga stilldrink för barn.

”På Capri-Sun är vi motiverade att göra vår del för att minimera påverkan på miljön. Vi har arbetat med de här frågorna i många år och är på en resa mot en helt återvinningsbar produkt. Med vårt nya papperssugrör tar vi ett viktigt steg mot vår hållbarhetsvision”, säger Fatima Nitz, Senior Portfolio & Activation Manager, Capri-Sun på Coca-Cola European Partners.

Tillsammans med organisationen OneTreePlanted ska Capri-Sun plantera nya träd i Uganda, som kompensation för de träd, som går åt till papperssugrören.

Det nya papperssugröret har tagits fram av företagets forsknings- och utvecklingsteam och har testats noggrant för att uppfylla samma hållbarhets- och hygienkrav som sin plastföregångare. Sugrören tillverkas av FSC-certifierat papper och är 100 procent återvinningsbara. Efter konsumtion läggs papperssugröret i pappersåtervinningen och påsen i plaståtervinningen. Papperssugrören kommer att appliceras på samtliga Capri-Sun-förpackningar om 200 ml i hela Europa under 2021.

Samtidigt med införandet av papperssugrören sjösätter man också initiativet ”Straws for Trees”, tillsammans med organisationen OneTreePlanted. Med initiativet ska man kompensera för produktionen av de nya sugrören genom att återplantera träd i Uganda. Samarbetet innebär att Capri-Sun kommer att återplantera samma antal träd, som används för att tillverka papperssugrören för samtliga EU-länder.

”Vi är väldigt glada för möjligheten att plantera träd tillsammans med OneTreePlanted i Uganda och samtidigt stötta Jane Goodall Institute och deras insatser för att skydda och återställa livsmiljön för utrotningshotade schimpanser och andra arter”, säger Fatima Nitz.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!