Prisvinnande CompresSeal från Constantia Flexibles.

CompresSeal en av vinnarna i German Packaging Award

24 augusti, 2017

Flexibla förpackningsspecialisten Constantia Flexibles, med huvudsäte i Wien, tog hem en av kategorisegrarna i tyska förpackningstävlingen German Packaging Award 2017. Det var företagets filmbaserade produkt CompresSeal, som vann i kategorin ”Sustainability”.

CompresSeal är ett filmlaminat med ett mikropräglat tätningsskikt. Filmen är lämplig till förpackningar för livsmedelsprodukter som kaffe, nötter, salta mellanmål, etc. vilka ska flow-packas, men kan även användas till ståpåsar för drycker och andra flytande produkter.

CompresSeal-filmen, som framställs genom en revolutionerande varmpräglingsteknik,  har bättre tätningsegenskaper än förslutningar i standard polyeten eller polypropen. Vid användning i förpackningar med samma filmtjockl som standardfilmer, uppnår man en viktreducering på upp till 30 procent. Filmen ger ”stramare” förpackningar i en flowpacklinje och den ger samma resultat oberoende av omgivningens temperatur.

”Jag vill gratulera vårt R&D-team i fabriken i Weiden, Tyskland, som på kort tid utvecklat denna innovativa produkt”, säger Stefan Grote, chef för Constantia Flexibles division Food Europe.

German Packaging Award består av tio olika kategorier och vinnarna av varje kategori är automatiskt kvalificerade att deltaga i World Packaging Organisations (WPO) globala förpackningstävling WorldStar, dvs. på samma sätt som kategorivinnarna i nordiska tävlingen ScanStar. German Packaging Award är dock öppen för deltagare även från andra länder än Tyskland, i motsats till ScanStar som endast är för förpackningar/deltagare från de nordiska länderna.

Till årets German Packaging hade anmälts 195 bidrag från tolv länder.

Prisutdelningen i German Packaging Award 2017 äger rum vid en galamiddag i Berlin den 26 september.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!