Craemer ger säker logistik inom förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 12 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

På Scanpack kommer Craemer att presentera EURO L1®- och TC Palgrip®-plastpallarna samt CB3- och CB3 High-palllådorna. (Foto: Craemer Group)|MGBneo4 representerar det 2- och 4-hjuliga sortimentet av stora avfallskärl med hjul. (Foto: Craemer Group)

Tillförlitliga: Craemer lastbärare och behållare av robust plast
Med mer än 60 års kunskap inom plastbearbetning har Craemer Group utvecklat ett sortiment av hållbara, robusta lastpallar, pallboxar och containrar för folie-, kartong- och förpackningsindustrin, som ger skydd åt produkter i (intra-)logistiken.

Craemer lastbärare garanterar säker hantering av känsliga förpackningsmaterial som kartong, wellpapp eller folie samt produkter som är förpackade i dem. Stabilt konstruerade, slitstarka och därför idealiska gäller för plastpallarna EURO L1® och TC Palgrip® samt pallboxarna CB3 och CB3 High. Alla är tillverkade av högkvalitativ polyeten (PE) och är temperaturbeständiga från -30 till +40 grader Celsius (upp till +90 grader under korta perioder). Craemers sortiment av stora avfallsbehållare, t.ex. MGBneo4 med en kapacitet på 660 liter används allmänt inom industrin för bortskaffande av förpackningar.

Euro L1®- och TC Palgrip®-pallar för tunga transporter
Intralogistiken i Europa är till största delen baserad på Euro träpallar. EURO L1® från Craemer har exakt denna storlek: 1200 x 800 millimeter med en höjd på 150 millimeter. Till skillnad från trä som splittras och slits ut är L1 formsprutad i ett stycke, vilket gör den extremt robust och hållbar. Den här plastpallen för tungt gods är mångsidig och kan styras via konventionella stapelkranar, palleterare och depalleterare, och den fungerar underhållsfritt och smidigt på alla standardiserade transportelement, både i äldre och i nya installationer. Med fem förstärkningsprofiler kan den bära upp till 1250 kg i högt ställ.
L1 kan som tillval fås med Palgrip®-glidskydd, RFID-transponder och ytterkantsvarianter. Palgrip®-antiglidbeläggningen på det övre ytan håller lasten även i lutande lägen och i fuktiga förhållanden. Den slutna pallen för tunga gods TC Palgrip® med halkskydd på hela ytan ger samma fördelar. Den finns i euro- och industristorlek, med tre eller fem medar och har, utrustad med

Robusta pallboxar CB3 och CB3High
Craemer-pallboxar som CB3 och CB3 High är lika idealiska för folie-, kartong- och förpackningsindustrin. De robust konstruerade lådorna i industriformat (1200 x 1000 millimeter) finns med slutna väggar, med tre längsgående medar eller nio klotsar. Ytterligare ribbor ovanför ingångsöppningarna säkerställer ett ökat stötskydd.

MGBneo4 representerar det 2- och 4-hjuliga sortimentet av stora avfallskärl med hjul. (Foto: Craemer Group)

Perfekt för särskilt stora mängder eller skrymmande varor: CB3 High med stor volym, en höjd på 1140 millimeter, en kapacitet på cirka 1000 liter och en vikt på 46 eller 49 kilo. Det robusta ribbade underdäcket ger extra styrka, integrerade låssystem säkerställer att den står stadigt. För att tömningen ska kunna ske utan ansträngning genom att lyfta och luta kan lådan som tillval fås med lyftgrepp på sidorna.

Robusta och hållbara, stora behållare på hjul
Som ledande utvecklare och tillverkare av högkvalitativa avfallsbehållare på hjul har Craemer en mångsidig portfölj för industriell och kommunal användning. MGBneo4 på 600 liter, som är representativ för deras sortiment av 2- och 4-hjulsbehållare, är särskilt lämplig för stora volymer kommersiellt och industriellt avfall. Stålförstärkta lyftgrepp garanterar en säker sophämtning, medan den förstärkta frontkanten garanterar maximal säkerhet vid tömning. Lockets utformning förhindrar att vatten tränger in från utsidan när det öppnas.

Craemer Group på Scanpack-mässan
Craemer Group, med sitt tyska huvudkontor och tre europeiska anläggningar, är en av världens ledande tillverkare av logistiklösningar i plast. År 2021 genererade Craemer ett totalt rörelseresultat på 300 miljoner euro med ca 1000 anställda. Lastbärarna och MGBneo4 kommer att visas på Scanpack-mässan i Göteborg (4 – 7 oktober 2022) i monter E03:20.

Läs vidare

Nyckeln till hållbar lönsamhet sitter i detaljerna

Rakelstål är en liten, men central del av tryckprocessen och spelar en viktig roll i de ökande kraven på produktivitet och hållbarhet säger PrimeBlade.
Nano_Ix

Hållbarhetsprofilen är viktig för limtillverkaren EOC

Lim är en viktig produkt inom wellpapp- och kartonghantering. Det vet företaget EOC som är ledande limleverantör i Europa.
eoc-ria-utvald

Stansar från Eterna ökade Moltzaus produktivitet kraftigt

Den norska kartongkonverteraren Moltzau Packaging kan räknas in bland de modernaste produktionsenheterna i Skandinavien.
moltzau-plattform-utvald

Piab tappar inte greppet – tillväxten är stark

Att inte tappa greppet är en målsättning för Piab, som är specialiserade på grip-, lyft- och förflyttningsapplikationer, mm.
advertorial-piab-utvald

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01