Sirap tillverkar ett brett utbud av plastbaserade tråg, bägare, etc till livsmedelsindustrin. (Bild Sirap Gema)

Danska Faerch köper Sirap och utökar sin europeiska närvaro

17 november, 2020ANNONS

Danska Faerch Group AS, specialister på tillverkning och återvinning av plasttråg för livsmedelsmarknaden, förvärvar italienska företaget Sirap Gema S.p.a. och dess anläggningar i Italien, Spanien och Polen. Säljare är italienska Italmobiliare i Milano.

Förvärvet av Sirap består av tre italienska produktionsanläggningar, en spansk och en polsk och omfattar nästan 1.000 anställda.

”Vi är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet är perfekt för Faerch”, säger Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

”Vi välkomnar varmt våra nya kolleger som kommer att ingå i Faerch Group. Vi har alltid varit imponerade av Sirap och stora investeringar planeras nu för att göra Faerchs cirkulära produkter tillsammans med Siraps portfölj av innovativa produkter tillgängliga för Food-to-Go-kunder över hela Europa”, säger Faerch Groups VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

Faerch skriver på sin hemsida att köpet av Sirap Gema är ett strategiskt förvärv, som stärker det danska företagets geografiska närvaro i Pan-Europa.

”Vi har noggrant analyserat den italienska marknaden under de senaste åren och är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet inom livsmedelsområdet är perfekt för Faerch. Siraps verksamhet i Polen gör det dessutom möjligt för oss att ännu bättre betjäna våra kunder i Polen och angränsande länder och Siraps spanska verksamhet stärker vår redan starka lokala närvaro där och öppnar nya möjligheter för tillväxt”, säger Lars Gade Hansen.

Sirap-koncernen grundades 1960 och är ett dotterbolag till det italienska holdingbolaget Italmobiliare, med huvudsäte i Milano. Förutom de verksamheter i Italien, Spanien och Polen, som ingår i förvärvsavtalet med Faerch, har Sirpa även verksamheter i Storbritannien, Tyskland och Frankrike samt ett handelsföretag Petruzalek i Österrike. Dessa enheter ingår inte i transaktionen utan kommer att förbli hos Italmobiliare.

Parterna har inte offentliggjort de ekonomiska villkoren i transaktionen, vilken förväntas vara slutförd inom tre månader förutsatt att sedvanliga villkor uppfylles och berörda myndigheter godkänner affären.

——————————————
Faerch Group grundades år 1969. Koncernen har sitt huvudsäte i danska Holstebro. Koncernen har – innan förvärvet av Sirap – mer än 1.400 anställda vid 11 produktionsenheter i Danmark, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Tjeckien och Nederländerna.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!