Godisklubborna förpackas i en plastbägare från danska Superfos. I butikshyllan eller hemma hos konsumenten kan sedan klubborna placeras på ”display” i hålen i det knallgula locket! (Bild Superfos)

Danska förpackningar med hål i poppis hos barn i Saudiarabien

5 mars, 2020

En annorlunda förpackningslösning för godisklubbor i form av en plastbägare med ett hålförsett lock har blivit poppis bland barn i Saudiarabien. Bägaren och locket är tillverkade av danska Superfos, som ingår i plastförpackningskoncernen Berry Global.

Tio utstansade hål finns i locket, vilket ger plast för lika många godisklubbor. (Bild Superfos)

Till förpackningslösningen har Superfos använt en bägare från sitt UniPak-sortiment. Bägaren är försedd med färgrikt tryck och förslutes med ett knallgult lock, där det finns tio utstansade hål. När kunden köper förpackningen finns det tio små godisklubbor i bägaren och dessa kan sedan plockas fram och placeras i hålen i locket, vilket ger en ”display” som tilltalar speciellt barnen. ”Displayläget” kan även användas ute i butikshyllorna för att locka konsumenter.

De nya godisförpackningarna marknadsförs i Saudiarabien av företaget Al Wefag Trading & Manufacturing Company, som är en större godisleverantör i regionen och välkänd för både barn och vuxna för sina söta och salta snacksprodukter.

”Vi är mycket nöjda med UniPak-bägaren och dess hålförsedda lock. Det är utmärkt marknadsföring att kunna visa upp godisklubborna utplacerade i locket”, säger Mohammed Yousuf Makba hos Al Wefag.

Lösningen från Superfos ersätter en tidigare, mindre stabil kartongbaserad bägare från en annan förpackningsleverantör.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!