BillerudKorsnäs-kartong i tre vinnande förpackningar
Premiumförpackningen ”LIQ gift set”, tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong, blev bäst i kategorin Confectionery.

En femliters vattendispenser i kartong från BillerudKorsnäs segrade i dryckeskategorin.

En innovativ ytterförpackning – tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs – till en klotformad ginflaska utsågs till Årets Kartongförpackning.

Tre av de vinnande bidragen i prestigefyllda förpackningstävlingen European Carton Excellence Award 2017 var tillverkade i kartong från svenska BillerudKorsnäs.
Vi har tidigare skrivit om att den mest förnäma utmärkelsen – Carton of the Year – gick till bidraget Geometrie Cividât, där den runda ginflaskan är förpackad i en innovativ ytterförpackning, tillverkad i BillerudKorsnäs-kartong (Läs HÄR). Men dessutom ingick BillerudKorsnäs-kartong även i två andra kategorivinnande förpackningar.


BillerudKorsnäs hjälpte sålunda lakritstillverkaren LIQ och producenten VG Kvadra Pak JSC att vinna bästa pris inom konfektkategorin med sin premiumförpackning ”LIQ gift set”.
Presentförpackningen består av en stor låda, som innehåller fyra små, fyrkantiga lådor, vilka alla är tillverkade i BillerudKorsnäs kartong. De små lådorna har dubbla skikt av miljövänlig kartong, vilket ger ett mer naturligt, matt utseende samt utmärkta tryckegenskaper, något som juryn kallade ”en exceptionell upplevelse”.

Första plats i dryckeskategorin gick till franska Jolival tillsammans med VG Angoulème, som utformade och tillverkade bidraget ”Eco-Fontaine Jolival”, en transportabel femliters vattendispenser, som är underhållsfri och inte kräver någon elektricitet.
Förpackningen, som är tillverkad i kartong från BillerudKorsnäs, kan återvinnas eller återfyllas och får på så sätt många livscykler, ett extremt miljövänligt koncept. Kartong både i muggar och dispenser minskar behovet av plast, vilket gör det hela ännu mer miljövänligt. ”Idealiskt” var juryns kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-29

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
Speedpac
Antpac
RPC