Petainer växer och lanserar sina PET-kaggar i Brasilien
Brittiska Petainer lanserar PET-kaggen Petainer Keg i Brasilien och på den sydamerikanska marknaden.

Brittiska Petainer, som producerar stora plastkaggar i PET, vilka kan ersätta traditionella ölkaggar i stål, har startat en fristående enhet i Brasilien.
Petainers etablering i Brasilien är föranledd av den snabbt växande bryggerinäringen i landet och bolagets strategi är att förmå både mindre bryggerier, som producerar hantverksöl (craft beer), och större ölbryggerier att byta ut returkaggarna i stål mot engångskaggar i PET.


Brasilien är den tredje största ölmarknaden i världen efter Kina och USA, och trots den ekonomiska krisen i landet, så ökar försäljningen av hantverksöl med 40 procent per år. Petainer marknadsför sina plastkaggar som ett enklare sätt att transportera öl till försäljningsställena. I stället för att returnera tomma och skrymmande stålkaggar kan användarna istället lämna Petainers kaggar till konventionell PET-återvinning.

”Vi lanserar vår Petainer Keg i Brasilien för att erbjuda bryggerierna kvalitet och en ekonomiskt fördelaktig lösning för att skydda och bevara deras värdefulla öl”, säger Ricardo Leonel Vieira, som utsetts till Petainers Brasilienchef med placering i São Paulo.

N.B.: Petainer har ett svenskt dotterbolag Petainer Lidköping AB. Företaget har sin tillverkningsanläggning på den passande adressen Plastgatan i Lidköping..!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-05

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
RPC
Antpac
Speedpac