Förpackningskoncernen Bemis tvingas att dra åt svångremmen
”Vi har insett att vår affärsmodell kräver förbättring och förändring”, erkänner Bemis VD och koncernchef William F Austen. (Bild Bemis)
Bemis är stora på flexibla livsmedelsförpackningar. Här ett exempel på en flexibel påsförpackning för tomatpasta, som tidigare förpackades i konservburkar av metall. (Bild Bemis)

Globala förpackningskoncernen Bemis Company Inc., med huvudsäte i Neenah, Wisconsin, USA, har hamnat i ett ekonomiskt krisläge och tvingas nu att dra åt svångremmen. Bolaget meddelar att man ska spara in minst 65 miljoner dollar (drygt en halv miljard kronor) genom att stänga fyra fabriker och säga upp 500 anställda. Bemis ska också reorganisera sin administration och utveckla sitt produktutbud.

Merparten av uppsägningarna kommer att beröra Bemis-personal i USA och Latinamerika, vilka arbetar inom företagets administration, enligt Bemis VD och koncernchef William F Austen.

Vilka fyra anläggningar, som kommer att stängas ner, har inte offentliggjorts, men enligt företagets ekonomidirektör Mike Clauer, kommer produktionen vid dessa fabriker att överföras till andra Bemis-enheter.

I ”svångremsplanen” ingår också att Bemis ska dra ner på på kostnader för resor, varutransporter, externa lagerkostnader, mm.

Vidare ska Bemis långsiktigt se över och utveckla sin produktmix och även rikta in sig på nya marknadssegment.

”Vi har insett att vår affärsmodell kräver förbättring och förändring. Vår bas är konsumentförpackningar, som produceras i stora volymer, och den ska vi inte ändra på. Men marknadens preferenser håller på att förändras och det gör att vi i framtiden även måste anpassa delar av vårt produktutbud till små och medelstora kunder och även till fler icke-livsmedelsapplikationer”, säger William Austen. 

-------------------------------------------------------------
Bemis Company Inc. är ett av USA:s mest anrika förpackningsföretag. Bolaget grundades redan 1858 och har sedan dess växt till en jättekoncern, som i dag sysselsätter 17.000 anställda i 60 anläggningar runt om i världen och har en årsomsättning på cirka 5 miljarder dollar (drygt 32 miljarder kronor).
Bemis levererar olika typer av förpackningar och självhäftande etikettmaterial till ledande globala aktörer inom livsmedel, konsumentsprodukter, hälsovård, etc.
Divisionen Bemis Europe har sitt huvudkontor i Belgien och har fyra tillverkningsanläggningar i Storbritannien (2), Belgien och Finland. Dessutom har Bemis Europe försäljningskontor i ett flertal europeiska länder, inklusive Danmark, Norge och Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bemis Ekonomi flexibla förpackningar konsumentförpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
Antpac
RPC
Speedpac