Stora Enso säljer sin tyska arkningsenhet till Pyroll Oy
”Vi är väldigt glada att kunna lägga arkningsenheten i Baienfurt till vår företagsgrupp”, säger Reino Uusitalo.

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att sälja sin arkningsanläggning i Baienfurt i Tyskland till den finska pappers-, kartong- och plastkonverteraren Pyroll Group Oy.
Verksamheten vid arkningsanläggningen inleddes i april 2009 och ägs till 100 procent av Stora Enso.


Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att avyttringen är i linje med bolagets tillväxtstrategi för konsumentkartong, med fokus på att skapa kundvärde genom att vara ledande inom högkvalitativ nyfiberbaserad kartong. Att driva en arkningsanläggning ingår inte i Stora Ensos kärnverksamhet. Hos den nya ägaren är arkning en kärnverksamhet, varför de är bättre rustade att fortsätta att utveckla verksamheten i Baienfurt. Stora Enso kommer att fortsätta vara kund för arkningsanläggningen i Baienfurt.

Affären beräknas vara slutförd under första kvartalet 2018. Arkningsanläggningen har ungefär 60 anställda exklusive inhyrd personal och omsättningen uppgick 2016 till 15 miljoner euro (ca  148 miljoner kronor)

”Vi är väldigt glada att kunna lägga arkningsenheten i Baienfurt till vår företagsgrupp. När ledtiderna blir allt kortare är det viktigt att kunna erbjuda rätt tjänster på rätt platser. Vår tidigare investering i Winschoten i Nederländerna visar att behovet av arkningsservice inom papper och kartong ökar och därför uppmanades vi att ta även detta steg”, säger Pyrolls ägare och styrelseordförande Reino Uusitalo.

-------------------------------------------------------------------
Pyroll Group Oy, som har huvudsäte i finska Siltakylä, är en ledande pappers-, kartong- och plastkonverterare i Norden. Gruppen har nästan 600 anställda och omsättningen är ungefär 100 miljoner euro (ca 988 miljoner kronor). Verksamheten är uppdelad i tre divisioner: Pyroll Packages, Pyroll Paper Merchant och Pyroll Converting.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Dynatec
Mobergs
Antpac
Speedpac