Ball vinner aerosolpris för aluburk med ”ormskinnsyta”
Balls aerosolburk med ”ormskinnskänsla” belönades i kategorin ”Prototyper”.
Balls aerosolburk till antiperspirant från L´Oreal vann i kategorin ”Aluminiumburkar redan på marknaden”.

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation har tagit hem två titlar i den internationella aerosolburksorganisationen Aerobals årliga tävling World Aluminium Aerosol Can Awards. Balls vann dels i kategorin ”Aluminiumburkar redan på marknaden” med en aerosolburk med antiperspirant för män för varumärket L´Oreal, dels i kategorin ”Prototyper” med en ”taktil aerosolburk” försedd med en ormskinnsliknande yta.

Ball skriver i ett pressmeddelande att L´Oreal-burken är tillverkad med Balls innovativa ReAl®-teknologi, som innebär att aerosolburkar kan göras såväl lättare som starkare. Med tekniken kan Ball även tillverka burkar med andra former än konventionella cylindriska.

För att tillverka den vinnande ”ormskinnsburken” använde Ball sig av den teknik för att trycka taktila färger på aluburkar, som man tidigare praktiserat inom dryckesburkar. Med tekniken kan en speciell ”taktilfärg” appliceras runt hela burken, som då gör konsumenten en speciell fysisk känsla, när man håller och greppar burken.

Arerobal-juryn var speciellt imponerade av Ball-prototypens ormmotiv, som ger en karateristiskt reptilhudstextur och domarna menar att burkens sensoriska och taktila egenskaper bäddar för framgång, när dagens konsumenter letar efter nya och innovativa lösningar hos varumärkesägarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ball förpackningstävling Metall Metallförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Speedpac
Dynatec
Antpac
RPC
Mobergs