Del Montes konservburkar blir BPA-fria och merparten av produkterna blir fria från genmodifierade ingredienser.

Del Monte Foods produkter blir BPA- och GMO-fria

12 april, 2016

Globala livsmedelsföretaget Del Monte Foods kommer i fortsättningen att ha helt BPA-fria förpackningar och samtidigt meddelar man att man kommer att göra sina produkter inom grönsaker, tomater och frukt garanterat fria från genmodifierade ingredienser.
Del Monte skriver i ett pressmeddelande att åtgärderna att ha förpackningar helt fria från det omdebatterade ämnet bisfenol A (BPA), som bland annat används i det plastade innerskiktet i konservburkar av metall, är en direkt respons på de krav och önskemål, som framförs av konsumenter.

Under perioden maj till oktober i år kommer alla Del Montes frukt- och tomatprodukter, samt nästan alla grönsaksprodukter, att ändra till förpackningar med helt BPA-fria beläggningsskikt.

Del Monte deklarerar samtidigt att man gör stora framsteg, när det gäller att erbjuda produkter fria från genmodifierade (GMO) ingredienser.
Del Monte påpekar att företagets frukt och tomater samt andra grönsaker aldrig varit genmanipulerande, men däremot har man använt vissa ingredienser för sötning och smaksättning, som kommit från genmodifierad majs och sojabönor.

Under 2016 kommer dock alla tillsatta ingredienser i Del Montes grönsaks- och fruktkonserver, samt i merparten av tomatkonserverna, att vara garanterat non-GMO. Totalt rör det sig om 154 produkter som på så sätt ska bli helt fria från genmodifierade ingredienser.

”Dagens tillkännagivande är ett viktigt framåtskridande för vårt varumärke. Våra non-BPA- och non-GMO-produkter blir milstolpar och är ett direkt resultat av stort engagemang och stora insatser, både inom och utom företaget”, sade Del Montes VD Nils Lommerin, när besluten offentliggjordes den 29 mars.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!