Brittiska BioBite lanserar nu ätbara kaffekoppar. som kan ge en extra dimension åt fikastunden... (Bild BioBite)

Den ätbara kaffekoppen ger en extra dimension åt fikastunden

24 september, 2021ANNONS

Det brittiska företaget BioBite i Aberdeen har lanserat en helt ätbar kaffekopp, som ersätter plast- och pappersmuggar och ger en extra dimension åt fikastunden!

Efterhand som man dricker sitt kaffe kan man också ta en tugga av den ätbara koppen eller bägaren… (Bild BioBite)

BioBite uppger att deras ätbara kaffekopp är tillverkad uteslutande av naturliga och vegetariska produkter och att den inte har någon smakförstörande beläggning i form av vax eller glasyr. Materialet har en kex- eller rånliknande konsistens och en delikat smak, som kompletterar den naturliga kaffesmaken. Och efterhand som man dricker sitt kaffe, så kan man också ta en tugga av koppen – precis som ”en kaka till kaffet”…

Enligt BioBite använder man en egenutvecklad och innovativ tillverkningsprocess, som gör att den färdiga koppen eller bägaren kan användas till såväl kalla som varma drycker.

BioBite-koppen kan användas såväl till varma drycker som kaffe eller te och till kalla drycker. (Bild BioBite)

BioBite-kopparna levereras med en skyddande pappersetikett, som gör att koppen kan hanteras utan direktkontakt och som hindrar smuts och bakterier på bordsytor, etc. från att kontaminera det ätbara koppmaterialet.

BioBite skriver att deras koppar är ett utmärkt alternativet till motsvarande produkter i engångsplast eller papper. Koppens pappersetikett kan enkelt återvinnas och för den, som inte vill äta upp den, är det bara att placera den nedbrytbara och organiska koppen bland matavfallet…

”Vår ätbara dryckeskopp kan hjälpa till att minska den miljöförorening, som orsakas av de miljontals plast- och papperskoppar som hamnar på deponier varje dag”, skriver BioBite på sin hemsida.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!