”Robothanden” Soft Gripper från danska OnRobot kan plocka och placera känsliga och sköra produkter. (Bild OnRobot)

Den danska robothanden med ”fingrar” känsliga för skört…

16 april, 2020ANNONS

Danska robotföretaget OnRobot, som är specialiserat på armsluts- och gripverktyg för robotar, har utvecklat gripverktyget Soft Gripper, som är avsett för ”pick-and-place”-hantering av speciellt känsliga och sköra produkter samt produkter med oregelbundna former. Verktyget är lämpligt för plockning och packning av produkter inom livsmedel, drycker, läkemedel, kosmetika, etc.

OnRobot skriver att deras flexibla ”robothand” Soft Gripper använder ”fingrar” i form av tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- eller fyrfingrade konfigurationer. Soft Gripper kan utföra känslig och exakt plockning av nästan alla typer av små enheter, som väger mindre än 2,2 kg. Soft Gripper är livsmedelscertifierad och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnader och komplexitet.

”Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter, som är svåra att få tag på och som är av olika storlek. Den erbjuder problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution”, förklarar Enrico Krog Iversen, VD för OnRobot.

OnRobots One System Solution är en plattform, som ger komplett mekanisk och elektrisk kontaktyta mellan ledande robotarmar och något av OnRobots ”end-of-arm”-verktyg. Plattformen har nyligen utvidgats för att omfatta integration med robotar från ABB Robotics och Hanwha Precision Machinery.

———————————————-
OnRobots sortiment består av verktyg för kollaborativa projekt, däribland elektriska gripare, kraft- och momentsensorer, vakuumgripare, mm. OnRobots produkter automatiserar projekt inom emballering, kvalitetskontroll, materialhantering, maskinbetjäning, paketering, montering och ytbehandling.
OnRobot har huvudkontor i Odense i Danmark och kontor i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore och Ungern.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!